Kivehető fogpótlások

A fogak, vagy akár a teljes fogazat elvesztése nemcsak az arc esztétikáját befolyásolja negatívan, de a rágóképesség romlását okozza, illetve az emésztés folyamatának nehezítettségét  is maga után vonja, beszédzavarok megjelenéséhez és pszichés zavarok kialakuláshoz is vezethet.

Kevés meglévő fog vagy teljes foghiány fennállásakor kivehető fogpótlást, részleges vagy teljes műfogsort készítünk, azzal a céllal, hogy visszaállítsuk a rágási, hangképzési funkciókat illetve az esztétikus arcberendezést.

Részleges fogsor

Részleges fogsort lehet készíteni kevés meglévő fog esetén, amikor a maradó fogak száma nem elegendő a fix pótlások készítéséhez, így egy részleges fogsor segítségével kisebb, nagyobb vagy akár több foghiány zárható egy állcsonton. A részleges fogsort elsősorban a hozzá kapcsolódó fog vagy korona rögzíti.

Teljes vagyis kivehető fogsor

Teljes fogsorra akkor van szükség, ha az összes fog hiányzik vagy már csak egy-két meglévő fog maradt. A feladata nemcsak a fogak, hanem az íny pótlása is. A fogsor a nyálkahártya-csont alapzaton támaszkodik. A helyben tartását az arc izmai, a nyálkahártya-csont alapzat felszíne, a vákuumhatás, a rágónyomás és a gravitáció biztosítja. A teljes fogsor alapanyaga speciális műanyag. Ezt gyakran fém részekkel is kombinálják.

Kivehető fogsor esetbemutatások

N°1: Kivehető teleszkópos fogsor

Felső állcsont
2012 februárjában elkészült végleges kivehető IVOCLAR fogsor.

Alsó állcsont
2012. februárjában a 43-as és 44-es fogakat eltávolítottuk. (a röntgen felvételen bal oldalon látható két fog) Még ugyanazon a napon elkészült a DEFLEX márkájú ideiglenes fémmentes fogsor. 2012 május végén készült el a két teleszkópos koronára rögzített kivehető IVOCLAR fogsor.

N°2: Ideiglenes kivehető fogsor.

N°3: Egyetlen nap alatt készült kivehető fogsor.

Kérjen árajánlatot, kezelési tervet, vagy további információt

Kapcsolat