Cirkón korona

A modern fogászat legújabb fejlesztéseinek vívmánya a cirkónium-oxid alapú esztétikus korona. Egyedülálló esztétikum érhető el egy cirkónium pótlással, mivel a cirkón fényáteresztő tulajdonságainak köszönhetően nem lehet megkülönböztetni egy cirkón pótlást a valódi fogtól.

A cirkónium korona 100%-ban fémmentes, így teljes mértékben antiallergén, esztétikus megoldás. A cirkónium adja a pótlás vázát, a fémkerámia koronához hasonlóan ebben az esetben is porcelán leplezés kerül a cirkónium vázra.

A cirkon fogpótlások elkészítéséhez a legújabb számítógépes technológiát, a 3D-s CAD/CAM számítógép segítségével tervezett és elkészített módszert alkalmazzuk, aminek köszönhetően mikrométeres pontosságot érhetünk el. Az előkészített, lecsiszolt fogakról lenyomatot veszünk, majd computer segítségével beszkenneljük. A digitalizált mintát számítógépen grafikusan megjeleníti és ez alapján a korona váza, nagysága, és formája elektronikus úton megtervezhető. A következő lépésben az így kapott digitális képet egy speciális faragó eszköz (frézgép) a behelyezett cirkon tömbből mikrométeres pontossággal kifaragja. Így készül el a pótlás váz része.

Ennek a technológiának köszönhetően ezred milliméter pontossággal készíthetők a fogpótlások, amely lehetővé teszi a széli részek tökéletes zárását, az eredmény pedig tökéletesen természetes, megszólalásig hasonlít az eredeti fogakhoz.

Utolsó lépésként az így elkészült vázra ráégetik a transzparens porcelán leplezést az Ön igényeinek megfelelő színben.

Kérdése van? Segítünk!