Dio implatátumok kedvező árakon az Europa Dental fogászati rendelőben

Dr. doc. Németh Zsolt PhD.

Implantálást végző szájsebész szakorvosunk


Mi az EuropaDentalnál nem csak a legmodernebb, legmagasabb minőségű implantátumok használatára törekszünk, hanem arra is, hogy implantológusunk szakértő, tapasztalt orvos legyen. A fogbeültetés sikerességét garantálja Dr. Németh Zsolt, tanszékvezető egyetemi docens, a fogorvostudományi Kar dékánhelyettese & Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar, Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika Igazgatója.

Szakterületei:

  • Arc-, Állcsont- és Szájsebész szakorvos, implantológus

Mi a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum olyan biokompatibilis mesterséges foggyökér, amelyet a felső állkapocs csontszövetébe, az elveszített fogak helyére ültetünk be.

Az implantátumok felületkezelt titánium csavarok, amelyeket az emberi szervezet teljes mértékben elfogad. Az implantátum apró barázdált felszínébe belenő a csont, gyorsan beépül a szervezet belső környezetébe. Stabilitása a csontosodás után olyan erős lesz, hogy meghaladja a fogak eredeti rögzítettségét.

Az implantátum beültetését követően további több hónapra lesz szükség a teljes csontosodás eléréséhez. A gyógyulási idő letelte után kerülhet a beültetett implantátumra a fogpótlás, ami nemcsak stabilitásában, de terhelhetőségében és esztétikumában is a saját fogainkhoz élethűen hasonlító fogpótlás lesz.

A fogászati implantátum beültetésének célja, hogy Ön visszanyerje eredeti rágóképességét, valamint esztétikus fogazatát és így újra teljes értékű életet élhessen korlátozások nélkül.

Mikor válasszunk az implantációt?

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a fogászati implantátum nagymértékben csökkenti a fogágy sorvadását, így célszerű a fogak elvesztése után minél hamarabb elvégeztetni a beavatkozást. A fogbeültetés alkalmas a balesetben elvesztett, kitört fogak pótlására is.

A fogászati implantátumok korszerű megoldást kínálnak a sorvégi vagy sorközi hiányok pótlására is : nem szükséges a szomszédos ép és egészséges fogak lecsiszolása csak azért, hogy egy híddal áthidaljuk a foghiányt,  így a szomszédos fogak terhelése nélkül pótolható a fog.

Illetve alkalmas teljes foghiány esetén egy teljes fogsor pótlásához. Teljes fogsor elkészítéséhez felül nyolc-tíz, alul hat-nyolc műgyökér szükséges. A fogbeültetés, vagyis fogászati implantátum segítségével történő fogpótlás jóval nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít. A fogimplantátum másik előnye, hogy esztétikai hatása is kitűnő, mivel a természetes fogakhoz leginkább hasonlító fogpótlás készíthető.

A fogimplantátum egyrészt, hogy az egészség megőrzésében segítenek, másrészt a páciensek életminőségének javítását szolgálják.

A beültetés

Az beültetés helyi érzéstelenítésben történik, egy ambuláns szájsebészeti műtét keretében, de fogászatunkon lehetősége van éber szedálásban is kérni a beavatkozást.

A fogorvos egy metszés segítségével felnyitja az ínyt, hogy az állcsontgerinc elérhetővé váljon, ezután egyre nagyobb fúrók segítségével kialakítja a megfelelő méretű lyukat az implantátum számára.  Hogy mekkora a megfelelő méretű implantátum, azt az orvos a CT felvétel segítségével tudja meghatározni.

Az implantátumot becsavarja a csontba speciális csavarhúzókkal, és lezárja egy zárócsavarral.   Az ínyt összevarrja és ezzel az implantátum teljes egésze íny alatt van és szabad szemmel nem látható. Ezzel biztosítható az implantátum tehermentesítése, tehát az, hogy a gyógyulási időszakban elmozdító hatások ne érjék.

A varratokat egy hét múlva távolítjuk el, és az implantátum a nyálkahártya alatt védetten gyógyul tovább. A gyógyulás időtartamára ideiglenes fogpótlást készítünk Önnek, így erre az időre sem marad fog nélkül.

A műtét nem jár semmiféle fájdalommal vagy kellemetlenséggel. A műtét után utófájdalom jelentkezhet, mely általában még a műtét napján megszűnik, esetleg 1-2 napig tartó közepes mértékű fájdalom tapasztalható, amely fájdalomcsillapítóval teljesen megszüntethető

Az implantátumok gyógyulási ideje kb. 3-6 hónapot vesz igénybe, attól függően , hogy milyen kiegészítő beavatkozásokra volt szükség az implantáció alatt.( pl. arcüreg-emelés, csontpótlás stb.)

Ezután következhet a végleges fogpótlás elkészítése, melynek első lépéseként felszabadítjuk az implantátumokat, amelyek eddig részben vagy teljesen az íny alatt gyógyultak. Az implantátumba ezután egy kúpos fej rögzül, ami alakjában a „lecsiszolt” fogat utánozza. Végül erre a fejre rögzül sapkaként az elkészült korona.

Rendelőnkben a következő fogászati implantátum rendszereket használjuk: DIO és Nobel Biocare

A DIO implantátum egy amerikai-délkoreai fejlesztés, amely ötvözet lehetővé teszi a tapasztalat és a csúcstechnológia jelenlétét az implantátumokban, a felépítményekben, valamint a technikai kiegészítőkben. Kiemelkedő 98,9%-os sikerességi arány, nagy mértékű primerstabilitás, és gyors osseointegráció jellemzi. A felépítmény skálája ennek az implantációs rendszernek egyike a legszélesebbeknek a világon.

A Nobel Biocare több mint negyven éve gyűjti a sikertörténeteket, és vezeti a fogászati implantátumok piacát és már több mint 10 millió elégedett pácienst tudhat magáénak.

Nobel Biocare iA Replace® svéd implantációs rendszer a 40 éve működő Nobel Biocare™ fogászati implantátumokat gyártó cég terméke. A cég a modern fogászati implantológia megalapítójának Prof. Bränemark munkásságának örököse és tovább fejlesztője. A Nobel Biocare™, az első olyan vállalat a világon, amely az implantátumtól a végső restaurációig a teljes termékskálát biztosítani tudja. Az egyedülállóan biokompatibilis TiUnite™ révén speciális felületű titán implantátumokat még inkább „csontbaráttá” teszik, így a fogászati implantátumok csontosodása rövidebb idő alatt megtörténik és hosszú távú, biztonságos csontintegrációt hoz létre.